הבחנה בין התעללות רגשית לפגיעה
- Ruth Toledo
- 6 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 10 במרץ
אני רוצה לשתף אתכן בנקודה חשובה שאני מזהה במיני קבוצות בהן אני פעילה כמלווה נשים שנפגעו מהתעללות רגשית במערכות יחסים זוגיות ו/או הוריות.
בעידן שבו המושג "נרקיסיזם" משמש כמעט כשם נרדף לכל התנהגות פוגענית, יש סכנה בטשטוש הגבולות בין פגיעה לבין התעללות רגשית ממשית.
הבחנה בין פגיעה לבין התעללות רגשית
התעללות רגשית היא שיטה עקבית של שליטה, הפחדה, ערעור המציאות ושחיקה של הקורבן לאורך זמן. היא אינה אירוע נקודתי או סיטואציה אחת של כאב, אלא תהליך ממושך שגורם לטראומה ותחושת חוסר אונים.
לעומת זאת, ישנן חוויות קשות מאוד כמו בגידה, נטישה או שקרים כואבים, שיכולות לגרום לפגיעה רגשית עמוקה אך לא בהכרח ייחשבו כהתעללות רגשית, אם לא מתקיימים בהן דפוסים של שליטה מתמשכת או כוונה לשחוק את הנפגעת.
השימוש במושג "נרקיסיזם" בהקשרים לא מדויקים
כיום, המונח "נרקיסיסט" הפך למילת באז שמתארת כל אדם שפגע רגשית, אך לא כל מי שמתנהג באנוכיות או עושה מעשים כואבים הוא מתעלל נרקיסיסטי. שימוש יתר במונח מקהה את ההבנה של מהי באמת התעללות רגשית – ומשאיר נשים שנפגעו ממנה ללא ההכרה והתמיכה שהן זקוקות לה.
ההגדרה המדויקת חשובה כי כשמערבבים פגיעות רגשיות עם התעללות רגשית, קל יותר להטיל ספק במי שעברה באמת מערכת יחסים מתעללת. הבנה בהירה של ההבדלים בין פגיעה לבין התעללות עוזרת לנשים לזהות את החוויות שלהן בצורה ברורה יותר ולקבל את התמיכה המתאימה.
כדי לקבל הבנה נוספת, להעמיק ולזהות האם את אחת מאותן נשים שנפגעו מהתעללות רגשית מתמשכת ולהתחיל לטפל בטראומה, אני מזמינה אותך לקרוא עוד בבלוג שלי "נשים יוצאות מספרות" המספר סיפורים אמיתיים של נשים שהסכימו לשתף כדי לסייע לנשים לצאת ממעגל הפחד ותחושת ה"אולי אני מדמיינת".
